Căști bluetooth vs căști wireless. Descoperă ce variantă ți se potrivește cel mai bine | | Lumaudio

☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

✉️ contact@lumaudio.ro

Casti bluetooth Lumaudio PLAY

Căști bluetooth vs căști wireless. Descoperă ce variantă ți se potrivește cel mai bine

Muzica este o aglomerare de sunete și efecte care se îmbină armonios, pentru a crea un produs finit capabil să îți îmbunătățească oricând starea de spirit. Muzica este esențială în multe aspecte ale vieții. Inclusiv din perspectivă de business, muzica poate fi parte importantă din strategia de comunicare a unui brand. 

Pentru ca efectele muzicii să fie mereu cele dorite, este foarte important ca ea să fie ascultată prin intermediul unor mijloace care să o pună în valoare. Același lucru este valabil și pentru podcasturi sau audiobook-uri. Căștile devin un element de maxim interes, deoarece ele pot să garanteze o redare precisă a sunetelor.

Este important, însă, și tipul de căști pe care îl utilizezi atunci când asculți muzică. Există variante de căști cu fir, căști bluetooth și căști wireless. Deoarece sunt categorii confundate foarte des între ele, vom aborda comparația căști bluetooth vs căști wireless. 

Cuprins:

  1. Căști bluetooth vs căști wireless: despre căști și tipuri de căști
  2. Căști wireless vs Bluetooth: asemănări și deosebiri

2.1. Căști wireless vs. Bluetooth – asemănări

2.2. Căști wireless vs. Bluetooth – deosebiri

1. Căști Bluetooth vs căști wireless: despre căști și tipuri de căști 

Căștile sunt dispozitive al căror rol este acela de a reda sunetele produse cu ajutorul unui dispozitiv precum casetofonul, radioul, MP3 player-ul sau telefonul mobil. Cu ajutorul căștilor, fișierele audio pot fi ascultate la calitate foarte ridicată. Există căști cu un singur difuzor, precum și variante cu două difuzoare. 

În categoria căștilor fără pereche se încadrează multe variante de căști handsfree. Acestea pot să redea și muzică, însă au fost inițial produse pentru a fi folosite atunci când utilizatorii doresc să vorbească la telefon în timp ce conduc sau își folosesc mâinile în alte scopuri. 

Căștile cu fir au fost și continuă să fie foarte populare, deoarece nu necesită alimentare cu energie electrică, astfel că au o autonomie nelimitată. De altfel, marii producători de căști audio din întreaga lume au produs inițial căști cu fir. Acestea sunt utilizate și în prezent de foarte mulți oameni.

Căștile cu fir garantează o calitate extraordinară a sunetului, precum și autonomie îndelungată. Ele reprezintă soluția ideală pentru persoanele care călătoresc mult, dar și pentru profesioniștii din industria muzicală. Sunt folosite, de asemenea, de realizatorii de podcasturi. 

În schimb, căștile care nu sunt dotate cu fir oferă un beneficiu foarte important: confortul ridicat. Ele pot fi purtate într-o manieră confortabilă atunci când utilizatorul face sport, muncește sau chiar doarme. Cele mai puternice companii din domeniu se axează foarte mult pe producerea de căști wireless, în ultimii ani.

Este foarte important de știut că poți opta pentru căști bluetooth sau wireless, deoarece acestea sunt două categorii separate. În cele ce urmează, vei putea să descoperi care sunt diferențele și asemănările dintre căștile Bluetooth și categoria căștilor wireless.

2. Căști wireless vs Bluetooth: asemănări și deosebiri 

Progresul tehnologic din ultimii ani a determinat o tranziție tot mai pronunțată a oamenilor către dispozitivele care funcționează fără fir. Dependența de fire a provocat disconfort ani la rândul pasionaților de tehnologie. Perifericele pentru computere, conexiunile la internet, încărcătoarele telefoanelor și căștile au venit preț de mulți ani la pachet cu fire interminabile.

În ultima vreme, au apărut soluții de încărcătoare wireless, căști wireless, routere de internet care permit conexiunea wireless, precum și alte dispozitive precum baterii externe. Dintre toate device-urile, căștile fără fir au atras mereu atenția în mod deosebit, grație diferenței uriașe pe care o fac în materie de confort al utilizatorului. 

În categoria căștilor fără fir intră și căștile Bluetooth. Cele două noțiuni nu sunt, însă, similare. Între ele există foarte multe asemănări, dar în același timp sunt și deosebiri care le separă. Așadar, iată comparația dintre cele două variante:

2.1. Căști wireless vs Bluetooth – asemănări

Principala asemănare dintre cele două categorii este reprezentată de faptul că atât căștile Bluetooth, cât și cele wireless sunt dispozitive care pot reda sunete, conectându-se la un device fără a fi necesară utilizarea unui fir.

Concret, ambele pot recurge la unde radio pentru a transmite semnale audio. Ambele au o rază de transmisie generoasă și necesită încărcare periodică, pentru a putea funcționa la capacitate maximă. 

În lipsa firului, care permite funcționarea căștilor în baza energiei furnizate de bateria sau conexiunea la electricitate a device-ului la care sunt conectate, acestea au nevoie de o baterie care să le ofere energia necesară. 

2.2. Căști wireless vs. Bluetooth – deosebiri

Deosebirile dintre cele două variante de căști sunt mai importante decât ar putea să reiasă din denumirea lor. Deși toate căștile Bluetooth sunt wireless, nu toate căștile wireless funcționează prin Bluetooth. Pe lângă undele radio, pe care le folosesc și căștile Bluetooth, cele wireless apelează și la infraroșu pentru transmiterea semnalelor audio.

Dacă o pereche de căști Bluetooth se poate conecta la orice dispozitiv care are această funcție, căștile wireless nu sunt compatibile cu toate gadget-urile. Utilizarea lor implică și utilizarea unui adaptor care va facilita conexiunea. 

În ceea ce privește raza de acțiune, căștile wireless au o acoperire care poate să ajungă până la 100 de metri! În schimb, căștile Bluetooth pot acoperi doar până la 10 metri. Acoperirea poate fi obstrucționată de zidurile sau ușile din apropiere.

Așadar, atât căștile Bluetooth cât și cele wireless au avantaje și dezavantaje, iar obiceiurile tale sunt cele care ar trebui să te ajute să faci alegerea potrivită. Pe Lumaudio.ro găsești căști de calitate, la prețuri excelente, gata să-ți ofere experiențe plăcute de fiecare dată când le folosești. Alege calitatea și rezistența produselor Lumaudio! 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Retur Gratuit 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online in fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30