☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 lei

✉️ contact@lumaudio.ro

Ce contin castile bluetooth in interior

Ce conțin căștile bluetooth în interior?

Scriu astăzi un articol pentru curioșii dar și pasionații de căști Bluetooth sau de electronică în general. De la exterior, aceste dispozitive par destul de simple, dar în interior sunt ceva mai complexe. Așadar, hai să descoperim ce se află în interiorul acestor dispozitive mici și convenabile. În articolul de față voi descrie conținutul căștilor Bluetooth LUMAUDiO Gravity din oferta noastră.

Ce conține carcasa de încărcare a căștilor Bluetooth

Carcasa castilor bluetooth Lumaudio Gravity descompusa

Carcasa de încărcare a căștilor Bluetooth este responsabilă pentru alimentarea și păstrarea căștilor în stare de funcționare. De obicei, carcasa este realizată din plastic sau metal și are o baterie încorporată. Bateriile din carcasele de încărcare pot fi de tip litiu-ion sau litiu-polimer.

Modelul de față are o carcasă de plastic ce conține următoarele componente în interior:

Placa de bază a carcasei

Cu cipul, pinii de încărcare ai căștilor și portul USB-C prin care se încarcă carcasa.

Bateria carcasei

Bateria este de 400 mAh și 3.7V. Aceasta poate asigura până la 4 reîncărcări complete ale căștilor bluetooth.

Mecanismul de încărcare wireless Qi

Unele carcase nu au această funcționalitate și vin doar cu opțiunea de încărcare prin cablu. Modelul nostru poate fi încărcat wireless. Dacă ești interesat să afli mai multe despre partea asta poți citi articolul nostru: Cum se face încărcarea wireless.

Un indicator de nivel al bateriei

Acest indicator arată nivelul de încărcare al bateriei carcasei de încărcare.

Portul USB-C de încărcare

Pe plăcuța de bază se mai observă și portul pentru încărcare a carcasei, de tip USB-C.

Ce este în interiorul unei căști bluetooth

Interiorul castilor bluetooth Lumaudio Gravity

Placa de bază a căștii

Placa de bază este aici și mai mică. Ea conține pinii de încărcare, cip-ul Bluetooth, microfonul și senzorul tactil (sau butonul de reglare al căștii).

Cip-ul Bluetooth

Cip-ul este de la Airoha, cu o versiune de Bluetooth de 5.2. Alte tipuri de cip-uri comune pentru căștile cu Bluetooth cu o versiune mai mare de 5.0 ar fi: Realtek, Qualcomm sau Cypress.

Microfonul căștii Bluetooth

Microfonul este un model MEMS sau microfon cu siliciu. Dacă ești interesat de mai multe informații despre aceste tipuri, poți citi următorul articol „Microfoane MEMS„. Această piesă este una dintre cele mai importante pentru utilizatori, pentru că ea este cea care asigură calitatea conversațiilor telefonice sau înregistrărilor audio.

Driverul

Driverul este o altă componentă esențială a căștilor Bluetooth, fiind responsabil de calitatea audio redată de căști. Cel al căștilor Bluetooth Gravity are 8 mm și este la rândul lui compus dintr-un magnet, o membrană și o bobină. Magnetul și bobina sunt atașate la membrană, iar aceasta din urmă oscilează atunci când este alimentată de curent electric. Oscilațiile membranei creează unde sonore, care sunt apoi transmise prin aer către urechea ascultătorului.

Bateria căștii Bluetooth

Bateria, fiind mai mică, are o capacitate de 50 mAh și 3.7V. Ea poate asigura totuși o autonomie de până la 7 ore.

Concluzie

Căștile Bluetooth sunt dispozitive complexe, care conțin o varietate de componente importante. De la carcasa de încărcare la driverul audio sau microfon, fiecare componentă joacă un rol important în asigurarea unei experiențe audio de înaltă calitate.

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30

X