Ce este bluetooth - avantajele unei tehnologii care îți simplifică viața | | Lumaudio

☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

✉️ contact@lumaudio.ro

Ce este bluetooth – avantajele unei tehnologii care îți simplifică viața

Cu siguranță deții dispozitive inteligente, însă te-ai întrebat vreodată ce este bluetooth-ul și de ce este atât de important pentru confortul tău zilnic? Produsele de ultimă generație au acest set de specificații integrat, pentru ca utilizatorul să beneficieze de un schimb rapid de informații între diverse aparate. Astfel, oricând vrei să achiziționezi un device, caracteristicile acestuia nu trebuie să fie trecute cu vederea.

1. Ce înseamnă bluetooth?

Bluetooth se bazează pe unde radio ale unei rețele personale și este o specificație standard folosită în device-uri inteligente. Aceste frecvențe sunt între 2402 și 2480 MHz și ajută la stabilirea unor conexiuni între două și până la opt dispozitive. Conceptul a apărut pentru prima dată în 1994 și ajută diferitele aparate mobile sau staționare să comunice între ele și să facă schimb de informațiile de care utilizatorul are nevoie, fără a fi necesare cablurile sau firele, sincronizându-se perfect.

De asemenea, bluetooth poate conecta device-uri precum telefoane, căști handsfree, laptopuri, tablete, imprimante, boxe audio și multe altele cu ajutorul acestor unde criptate. Condiția este ca ambele dispozitive inteligente să dispună, la rândul lor, de acest set de specificații. Nu este necesar să le poziționezi față în față sau în linie dreaptă, dar este recomandat ca ele să se afle la o distanță de maxim 10 metri și să nu le separe pereții. 

Există patru clase de comunicare. Prima poate acoperi o distanță de aproximativ 100 de metri, cea de-a doua de 10 metri, iar ultimele două de 1 metru și 0,5 metri. A doua categorie este cea mai populară în device-urile pe care utilizatorul le achiziționează, deoarece, cea dintâi este folosită mai mult în mediul industrial. Astfel, această clasă se regăsește în brățări fitness, smartwatch-uri, căști, boxe portabile și multe altele.

Despre bluetooth se poate spune ca este unul dintre cele mai mari avantaje pe care un device il poate avea.

Există atât avantaje, cât și dezavantaje ale acestei tehnologii. De exemplu, printre beneficiile ei se poate număra faptul că este întâlnită la aproape orice device, transferul datelor se realizează rapid, iar activarea lui se poate face de către orice persoană, rapid și ușor. În ceea ce privește minusurile, acestea sunt legate de consumul rapid al bateriei dispozitivelor și distanțele limitate între comunicări. De asemenea, un device Wi-Fi care se află în apropiere poate cauza interferențe. 

2. Tehnologia bluetooth în device-uri performante

Despre bluetooth se poate spune că este unul dintre cele mai mari avantaje pe care un device îl poate avea. De ce? Pentru că o pereche de căști wireless, de exemplu, nu mai are nevoie de cablu pentru a se putea conecta la telefon. Astfel, ai ocazia să asculți muzica și podcasturile preferate oriunde și oricând, cărțile audio, să primești apeluri handsfree, chiar și când ești la volan, la computer sau chiar și atunci când faci sport.

În cazul căștilor bluetooth firele nu sunt doar incomode atunci când se încurcă în buzunar, ci și inestetice. Această tehnologie îți oferă libertatea de care ai nevoie! Mai mult decât atât, indiferent pentru ce le folosești, sunt extrem de simplu de utilizat. Tot ce trebuie să faci este să le scoți din cutia de reîncărcare, să le conectezi la telefon sau la tabletă și să te bucuri de experiența oferită. Atunci când îți dorești să le deconectezi, le poți așeza în cutia lor. Odată ce au fost conectate la bluetooth-ul device-ului tău, îl vor recunoaște automat în momentul următoarei utilizări. 

De asemenea, și un smartwatch are funcția de a se conecta la telefonul tău mobil, pentru a-ți transmite apeluri, mesaje sau notificări, pe care le poți verifica discret atunci când ești în imposibilitatea de a răspunde. 

Dacă te-a convins utilitatea acestui set de specificații integrat, te poți bucura de el chiar și în încărcătoarele wireless, pentru că sunt mult mai confortabile, au un design care poate satisface toate preferințele și gusturile, fiind, în același timp, extrem de performante. Mai mult decât atât, este important să alegi produse la un raport calitate/preț avantajos, care să te satisfacă atât la momentul achiziției, cât și după aceea. 

Așadar, ia în considerare sfaturile și informațiile de mai sus și asigură-te că, pe viitor, vei achiziționa produse inteligente care au această funcție integrată.

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Retur Gratuit 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

100% Plată Sigură

Ramburs/ Plată online/ Transfer bancar