☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 lei

✉️ contact@lumaudio.ro

Ceas inteligent Smartwatch Lumaudio Top

Ceasurile inteligente pentru începători – ghid

Ceasurile inteligente au devenit în ultimii ani unul dintre cele mai populare dispozitive electronice. Ele oferă o varietate de funcții utile, de la monitorizarea activității fizice și a sănătății până la accesul la informații și aplicații de pe telefonul mobil.

Dacă ești interesat să cumperi un ceas inteligent, dar nu ești sigur de unde să începi, acest articol este un ghid despre ceasurile inteligente pentru incepatori. In acest ghid pentru smartwatch vom discuta despre cum îl poți alege, ce opțiuni poate avea un smartwatch, dar și despre cum îl poți configura.

Cum să alegi un smartwatch?

Dacă ești în căutarea unui ceas inteligent, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când faci alegerea:

 • Sistem de operare. Cea mai importantă caracteristică de care trebuie să ții cont este sistemul de operare al ceasului inteligent. Dacă ai un telefon Android, cel mai bine este să alegi un ceas cu Android Wear sau Wear OS. Dacă ai un iPhone, atunci un Apple Watch este cea mai bună opțiune.
 • Funcționalități. Ceasurile inteligente oferă o gamă largă de funcționalități, de la notificări și apeluri telefonice până la monitorizarea activității fizice și a sănătății. Alege un ceas cu funcționalitățile de care ai nevoie.
 • Design. Ceasurile inteligente sunt disponibile într-o varietate de stiluri și culori. Alege un ceas care îți place și care se potrivește cu stilul tău.
 • Preț. Ceasurile inteligente pot avea prețuri cuprinse între câteva sute de lei și câteva mii de lei. Alege un ceas în funcție de bugetul tău.

Iată câteva dintre cele mai populare branduri de ceasuri inteligente:

 • Apple
 • Samsung
 • Garmin
 • Fitbit
 • Xiaomi

De asemenea îți recomandăm cu cea mai mare căldură și încredere ceasurile inteligente din oferta noastră. Le vei găsi la niște prețuri foarte atrăgatoare.

Ce funcționalități oferă ceasurile inteligente?

ceasuri inteligente pentru incepatori
Smartwatch Lumaudio Rugged

Ceasurile inteligente oferă o gamă largă de funcționalități, printre care:

 • Notificări. Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a primi notificări de la telefon, inclusiv apeluri, SMS-uri, e-mailuri, mesaje de pe rețelele de socializare etc.
 • Apeluri telefonice. Unele ceasuri inteligente permit realizarea de apeluri telefonice direct de pe ceas.
 • Monitorizarea activității fizice. Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a monitoriza activitatea fizică, inclusiv numărul de pași făcuți, distanța parcursă, caloriile arse etc.
 • Monitorizarea sănătății. Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a monitoriza anumite funcții ale sănătății, cum ar fi ritmul cardiac, nivelul de oxigen în sânge, somnul etc.
 • Controlul muzicii. Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a controla muzica de pe telefon.
 • Plata cu ceas. Unele ceasuri inteligente permit efectuarea de plăți cu ceas.
 • Presiunea atmosferică
 • Altitudinea

Cum să configurezi un ceas inteligent?

Pentru a configura un ceas inteligent, ai nevoie de un telefon compatibil cu sistemul de operare al ceasului. Iată pașii de urmat:

 1. Descarcă aplicația corespunzătoare ceasului tău de pe telefon.
 2. Deschizi aplicația și de obicei trebuie să urmezi instrucțiunile de pe ecran.
 3. Conectează ceasul la telefon prin Bluetooth.
 4. Urmezi instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

Ghid cum să folosești ceasurile inteligente pentru incepatori

După ce ai configurat ceasul inteligent, poți începe să îl folosești. Iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de funcționalitățile sale:

Notificări smartwatch

Ceas inteligent cu notificari Lumaudio Marvel

Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a primi notificări de la telefon, inclusiv apeluri, SMS-uri, e-mailuri, mesaje de pe rețelele de socializare etc. Pentru a vedea o notificare, pur și simplu întoarceți încheietura mâinii. Puteți apoi să citiți notificarea sau să răspundeți la ea direct de pe ceas.

De exemplu, dacă primiți un mesaj de la un prieten, puteți să îl citiți pe ecranul ceasului. Dacă doriți să răspundeți, puteți să tastați un mesaj sau să folosiți un dicționar de bază pentru a genera un răspuns.

Apeluri telefonice prin ceasul inteligent

Smartwatch cu Apeluri Bluetooth si Notificari inteligente LUMAUDiO COURAGE
Smartwatch LUMAUDiO COURAGE, Apeluri Bluetooth si Notificari inteligente

Unele ceasuri inteligente permit realizarea de apeluri telefonice direct de pe ceas. Pentru a face un apel, pur și simplu apăsați pe butonul de apel și introduceți numărul de telefon. De asemenea, puteți să folosiți comanda vocală pentru a face un apel.

De exemplu, dacă doriți să sunați la un prieten, puteți să apăsați pe butonul de apel și să introduceți numărul de telefon, sau puteți să spuneți „Hei Google(sau Siri), sună [numele prietenului]”.

Există modele de smartwatch cu cartela sim, pe care nu mai e nevoie să le conectați la telefon.

Monitorizarea activității fizice

Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a monitoriza activitatea fizică, inclusiv numărul de pași făcuți, distanța parcursă, caloriile arse etc. Pentru a începe să monitorizați activitatea fizică, deschideți aplicația de fitness de pe ceas.

De exemplu, dacă doriți să urmăriți câți pași faceți în fiecare zi, puteți să deschideți aplicația de fitness și să vă setați un obiectiv pentru numărul de pași pe zi.

Monitorizarea sănătății cu un smartwatch

Smartwatch cu monitorizare a sanatatii Lumaudio

Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a monitoriza anumite funcții ale sănătății, cum ar fi ritmul cardiac, nivelul de oxigen în sânge, somnul etc. Pentru a monitoriza aceste funcții, deschideți aplicația de sănătate de pe ceas.

De exemplu, dacă doriți să urmăriți ritmul cardiac în timp real, puteți să deschideți aplicația de sănătate și să activați monitorizarea ritmului cardiac.

Controlul muzicii prin smartwatch

Smartwatch LUMAUDiO DreamTime cu control muzica

Ceasurile inteligente pot fi folosite pentru a controla muzica de pe telefon. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația de muzică de pe ceas și utilizați butoanele de pe ceas pentru a controla redarea muzicii.

De exemplu, dacă doriți să schimbați melodia, puteți să apăsați pe butonul de schimbare a melodiei (sau acele săgeți stânga-dreapta de pe ecran).

Plata cu smartwatch

Plata cu ceasul inteligent - NFC

Unele ceasuri inteligente permit efectuarea de plăți cu NFC. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația de plată de pe ceas și țineți ceasului lângă terminalul de plată.

De exemplu, dacă doriți să plătiți pentru o achiziție, puteți să deschideți aplicația de plată și să țineți ceasului lângă terminalul de plată.

Alte funcții pentru smartwatch

Ceasurile inteligente vin cu o gamă largă de alte funcții. Pe piață puteți găsi:

Smartwatch cu GPS

Ceasul inteligent poate fi folosit pentru a naviga pe hartă, a urmări traseele de alergare sau de ciclism etc. Un asemenea ceas este și modelul LUMAUDiO DreamTime 4+

Smartwatch cu cameră foto

Unele ceasuri inteligente au o cameră încorporată, care poate fi folosită pentru a face fotografii sau videoclipuri.

Ceas inteligent cu recorder de voce

Smartwatch cu control al dispozitivelor inteligente

Smartwatch cu asistent vocal

Ceasul inteligent poate fi folosit pentru a controla dispozitivele inteligente din casă, pentru a face apeluri telefonice sau pentru a căuta informații pe internet.

Pentru a afla mai multe despre aceste funcții, consultați manualul de utilizare al ceasului dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a folosi un ceas inteligent:

 • Învață cum să folosești comenzile vocale. Comenzile vocale pot fi foarte utile pentru a controla ceasul tău fără a fi nevoie să folosești ecranul.
 • Personalizează ceasul tău. Poți schimba aspectul ceasului, inclusiv fața de ceas, cureaua și setările de personalizare.
 • Instalează aplicații utile. Există o varietate de aplicații disponibile pentru ceasurile inteligente, care pot adăuga funcționalități suplimentare.

Ceasurile inteligente sunt dispozitive versatile care pot fi folosite pentru o varietate de sarcini. Alegerea unui ceas inteligent potrivit necesită o analiză atentă a nevoilor și preferințelor tale. Pentru unele funcționalitățile pe care le oferă, aceastea folosesc tehnologii wireless. Dacă ești curios și vrei sa afli mai multe îți recomandăm articolul nostru care vorbește despre mai multe tehnologii wireless.

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30

Ia-ți de aici cel mai bun Smartwatch LUMAUDiO! 🤩

X