☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 lei

✉️ contact@lumaudio.ro

Cele mai comune tipuri de CIP-uri ale căștilor Bluetooth

Căștile Bluetooth sunt dispozitive complexe care conțin o varietate de componente. Una dintre cele mai importante componente este cipul Bluetooth, care permite căștilor să se conecteze la un dispozitiv audio.

Există o varietate de tipuri de cip-uri Bluetooth disponibile pe piață, fiecare cu propriile sale caracteristici și avantaje. Cele mai comune tipuri de cip-uri ale castilor Bluetooth sunt următoarele:

Cip-ul Bluetooth de bază

Cipurile Bluetooth de bază sunt cele mai simple și mai accesibile tipuri de cip-uri. Acestea oferă o conexiune Bluetooth stabilă și fiabilă, dar nu oferă caracteristici avansate, cum ar fi:

 • Codificarea audio: cipurile Bluetooth de bază folosesc o codificare audio simplă, care poate duce la o calitate a sunetului redusă.
 • Conectivitate multiplă: cipurile Bluetooth de bază pot conecta o singură pereche de căști la un singur dispozitiv audio.
 • Funcții suplimentare: cipurile Bluetooth de bază nu oferă funcții suplimentare, cum ar fi controlul gestual sau detectarea inserării.

Chip Bluetooth audio avansat

Cipurile Bluetooth avansate oferă caracteristici și performanțe îmbunătățite față de cipurile Bluetooth de bază. Acestea oferă următoarele avantaje:

 • Codificare audio: cipurile Bluetooth avansate folosesc o codificare audio mai complexă, care poate duce la o calitate a sunetului îmbunătățită.
 • Conectivitate multiplă: cipurile Bluetooth avansate pot conecta mai multe perechi de căști la un singur dispozitiv audio.
 • Funcții suplimentare: cipurile Bluetooth avansate oferă funcții suplimentare, cum ar fi controlul gestual sau detectarea inserării.

Cele mai populare mărci de cip-uri pentru căști Bluetooth

Qualcomm QCC5144

Qualcomm QCC514 este un chipset performant, optimizat pentru căști și alte tipuri de audio Bluetooth portabil. Acesta utilizează tehnologia Qualcomm Active Noise Cancellation (ANC) cu suport pentru asistent vocal și tehnologia Qualcomm TrueWireless Mirroring pentru a oferi o experiență de ascultare wireless demnă de lăudat.

Chipset-ul este o versiune ultra-low-power concepută pentru ambele tipuri de căști Bluetooth de nivel entry-level și mid-level. Pe lângă consumul eficient de energie, acesta oferă performanțe excelente în ceea ce privește conectivitatea, calitatea sunetului și calitatea apelurilor. Cu ANC devenind o caracteristică standard, chipset-ul suportă ANC hibrid care vă permite să auziți sunetele din jur cu o funcție de transparență hear-through.

Broadcom

Broadcom este un furnizor de tehnologie global care oferă o varietate de cip-uri Bluetooth pentru căști, inclusiv:

 • BCM43015: un cip Bluetooth de bază care oferă o conexiune stabilă și fiabilă
 • BCM43045: un cip Bluetooth avansat care oferă o calitate a sunetului îmbunătățită și funcții suplimentare, cum ar fi controlul vocal

Airoha AB1532

Chipset-ul Airoha AB1532 acceptă Bluetooth 5.0 și oferă suport pentru muzică de înaltă rezoluție prin intermediul procesorului de semnal digital (DSP) integrat, de înaltă performanță. Chipset-ul oferă, de asemenea, compensare automată a frecvențelor înalte, medii și joase, cu suport nativ pentru mai multe microfoane și o gamă largă de interfețe periferice.

Cu caracteristici RF îmbunătățite și un design simplu al antenei, oferă o conexiune audio extrem de stabilă și un consum redus de energie de sub 10mA. Cu toate acestea, latența este ușor mai mare, la 130ms.

Seria Actions ATS

Seria de chipset-uri Bluetooth Actions ATS se mândrește cu suport Bluetooth 5.0 cu configurație dual-mode și putere de transmisie de până la 10 dBm. Chipset-ul este robust, cu o sensibilitate de recepție de -95dbm, ceea ce reflectă nivelul ridicat de stabilitate a conexiunii audio.

De asemenea, este un chipset eficient din punct de vedere energetic, cu un consum de energie în gol de 5 mA și o latență de doar 50 ms. Seria ATS suportă și tehnologia ENC cu dublu microfon.

Realtek RTL8763B

Chipset-ul este o soluție integrată și cuprinzătoare pentru căști Bluetooth care acceptă Bluetooth 5.0, HFP 1.7, A2DP 1.3, apeluri binaurale și multe alte standarde audio.

Se bazează pe un procesor ARM de 32 de biți cu un DSP de 24 de biți. Viteza de ceas este de 160 MHz, iar există și o memorie flash încorporată de 8 Mbit. Pentru a optimiza performanța bateriei, chipset-ul vine cu o funcție de gestionare a încărcării bateriei Li-ion care protejează și dispozitivul de supratensiune, supracurent și subtensiune.

Pentru a îmbunătăți scalabilitatea, chipset-ul suportă trei driveri LED, control IC touch și suportă atât intrări analogice, cât și digitale pentru microfon. Pentru reducerea zgomotului, chipset-ul are moduri de reducere a zgomotului și monitorizare a sunetului ambiental.

Samsung MUB01

Pentru Galaxy Buds Plus, Samsung utilizează chipset-ul MUB01 cu gestionare completă a energiei. Cipsetul are până la 10 componente discrete plasate pe un singur cip – inclusiv încărcătoare și circuite de descărcare care permit chipset-ului să ocupe mai puțin spațiu.

Aceasta a permis companiei să creeze mai mult spațiu pentru baterie, oferind o durată de redare mai lungă și un design sub o formă mică.

Chipseturile W1 și H1

Ambele W1 și H1 sunt produse Apple proprietare. În timp ce AirPods sunt echipate cu chipset-ul W1, AirPods Pro are procesorul H1.

Chipset-ul H1 are avantaje distincte față de chipset-ul W1. Acesta suportă controlul vocal Siri, capacitatea suplimentară de timp de conversație, comutare mai rapidă între dispozitivele conectate, o reducere cu 30% a latenței jocurilor și o conectivitate generală mai rapidă în timpul apelurilor telefonice.

Cel mai recent chipset H1 se bazează pe designul system-in-package care îi permite să asambleze mai multe circuite integrate – economisind spațiu în căști. Pachetul are în total 10 procesoare audio de bază care oferă un semnal audio cu latență redusă cu anulare activă a zgomotului în timp real.

Jieli AC69

Jieli este un important producător de chipset-uri cu sediul în Zhuhai, China. Flagship său, SoC-ul – seria AC69 este o soluție Bluetooth TWS extrem de eficientă din punct de vedere energetic, cu suport nativ pentru ANC și ENC. Chipset-ul este, de asemenea, accesibil și echipat cu un procesor de 32 de biți care include FPU și accelerator DSP. Oferă funcții avansate ale produsului, cum ar fi suport pentru mai multe surse, asociere rapidă și personalizare a gesturilor.

Alegerea cipului Bluetooth potrivit

Să găsești informații despre cip-ul din interiorul căștilor Bluetooth este mai dificil, dar dacă reușești totuși să faci asta, e bine să ai în vedere informațiile din acest articol. Alegerea cip-ului Bluetooth potrivit pentru căștile tale depinde de o varietate de factori, inclusiv:

 • Bugetul: cipurile Bluetooth avansate sunt de obicei mai scumpe decât cipurile Bluetooth de bază.
 • Calitatea sunetului: dacă esti interesat de o calitate a sunetului excelentă, ar trebui să alegi un cip Bluetooth care suportă o codificare audio avansată, cum ar fi aptX HD sau LDAC.
 • Funcțiile suplimentare: dacă esti interesat de funcții suplimentare, cum ar fi controlul gestual sau detectarea inserării, ar trebui să alegi un cip Bluetooth care le acceptă.

Prin înțelegerea diferitelor tipuri de cip-uri Bluetooth disponibile și factorii care trebuie luați în considerare la alegerea unui cip, poți alege cipul potrivit pentru a-ți oferi experiența de ascultare Bluetooth pe care o doresti.

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30

X