Cele mai comune tipuri de căști, scurt ghid al tipurilor de căști | LUMAUDiO

☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

✉️ contact@lumaudio.ro

Casti bluetooth Lumaudio PLAY

Cele mai comune tipuri de căști, scurt ghid al tipurilor de căști

Tipuri de căști wireless
Cele mai comune tipuri de căști

Care sunt cele mai comune tipuri de căști și pentru ce activități specifice se folosesc?

Dacă vreodată a trebuit sa îți cumperi căști atunci știi cât de greu este să te hotărăști: cu fir sau fără fir, în ureche, peste ureche, cu cârlig sau fără, cu microfon sau fără. Apoi, trebuie să alegi în funcție de brand, de prețuri și de ce nu, de culoare și design. Și lucrurile se complică atunci când încerci să ți le cumperi online pentru că pe piață, într-adevăr, se găsesc foarte multe tipuri de căști. Așadar care sunt cele mai potrivite pentru tine?

În funcție de activitățile pentru care folosești căștile, este posibil să ai nevoie de mai mult de o pereche.

Activitati casti wireless

Când îți alegi tipul de căști potrivit pentru tine, trebuie să ții cont atât de diferențele de design, tehnologice dar și de funcționalitate dintre ele. Nu este același lucru să faci editare de sunet cu niște căști peste ureche care izolează foarte bine zgomotul exterior cum este să faci același lucru cu niște căști comune, de telefon. Și nici nu e nevoie neapărat de niște căști masive pentru a purta o conversație telefonică. În funcție de activitățile pentru care folosești căști, este posibil să ai nevoie de mai mult de o pereche. Dar, ce ar trebui să alegi? Care sunt cele mai bune căști pentru ce ai tu nevoie?

Care sunt cele mai bune căști – scurt ghid al tipurilor de căști

În primul rând căștile sunt împărțite în două categorii majore, legate în primul rând de modul de conexiune cu dispozitivul care redă sunetele. Fiecare dintre acestea se împart apoi în subcategorii, în funcție de model. Sau și mai exact, de modul în care căștile iau contact cu urechea.

După tipul de conexiune

CĂȘTI CU FIR (wired)

Casti cu fir

Cu fir! Nu rămâne prea mult de spus în plus. Le cunoaștem cu toții! Sunt conectate la dispozitivul de redare printr-un fir și sunt prevăzute cu un conector numita jack, de diferite dimensiuni. Cea mai comună mufă de tip jack este cea de 3,5 mm (telefoane, mp3 playere, laptop, calculator etc). Unele căști wireless oferă și alternativa cu fir, în special cele de gaming.

CĂȘTI FĂRĂ FIR (wireless)

Căști wireless in ear LUMAUDiO MusicDOT
Căști wireless in ear LUMAUDiO MusicDOT

Căștile fără fir au aparut încă din anii ’60, însă conexiunea era bazată pe un semnal de tip radio. Totul a fost revoluționat în anul 1999, odată cu apariția tehnologiei bluetooth. Probabil vă amintiți momentul în care oamenii au început să folosească aceste căști și se temeau că dau senzația ca vorbesc singuri pe stradă. Intre timp, tehnologia s-a perfecționat tot mai mult de atunci iar acum există o varietate colosală de căști fără fir.

Aici merită notat că există căști wireless și căști truly wireless(TWS). A fost nevoie de termenul de “true wireless” pentru a diferenția perechile de căști în care casca dreaptă și stângă sunt independente între ele, față de cele care totuși folosesc un fir conector între căști (dar nu și între căști și dispozitiv).

Prima reclamă la tehnologia Bluetooth

După modelul căștilor

Căști tip OVER EAR (circum-aurale)

Căști on ear profesionale

Sunt dintre cele mai mari căști disponibile pe piață. Asta pentru că au cupele special concepute pentru a acoperi și înconjura bine întreaga ureche. Izolând urechea, ajută și la izolarea zgomotelor din exterior. Sunt considerate cele mai bune căști din punct de vedere al calității de redare a sunetului. Obișnuiesc să aibă un bass destul de pronunțat și pătrunzător, lucru agreeat de mulți dintre utilizatori. De aceea sunt în general folosite de profesioniști din domeniul audio.

Căști tip ON EAR (supra-aurale)

Casti wireless on ear profesionale

Căștile supra aurale se aseamană în design cu cele circum-aurale, singura diferență notabilă fiind dimensiunea cupelor. Acestea nu ajung să fie sufcient de mari încât să cuprindă urechea, așadar se vor poziționa pe ureche. Din această cauză nu izolează la fel de etanș precum cele OVER EAR și permit atât utilizatorului să audă zgomotele din jur, cât și celor din jur să audă ce se ascultă în căști. 

Nu au la fel de mult bass precum cele OVER EAR.

Căști tip IN EAR (intra-aurale)

Căști wireless in-ear LUMAUDiO Supreme
Căști wireless in-ear LUMAUDiO Supreme

Așa cum indică și numele, căștile intra-aurale sunt cele care pătrund în canalul auditiv. Sunt dintre cele mai discrete dar și din cele mai prietenoase cu noile tehnologii. Deși sunt mici, căștile IN EAR pot ajunge să concureze liniștite cu modelele mai voluminoase, reușind sa atingă calități de redare similare. Pentru că vin cu adaptoare auriculare din silicon, de diferite dimensiuni, sunt ușor de potrivit în orice ureche, indiferent de formă și dimensiune. Se mulează bine în ureche, rămân stabile și prind chiar forma lor, oferă o reducere considerabilă a zgomotului exterior.  

Căști auriculare (earbuds)

Casti earbuds

O să vă întrebați probabil care este diferența dintre căștile intra-aurale și cele auriculare, dat fiind că ambele sunt micuțe și par destul de similare. Există totuși o diferență între cele două. În timp ce, printr-un design ergonomic căștile IN EAR pătrund în canalul auditiv și rămân fixe, căștile auriculare rămân la intrarea în ureche. Vin uneori cu un sistem adițional pentru prindere. De cele mai multe ori este vorba de o prelungire care se prinde de ureche, denumită generic, cârlig. Pentru că poziția căștii este exact la intrarea în canalul auditiv, ele nu conferă o izolare foarte bună față de zgomotele din exterior. Însă prețurile la astfel de modele tind să fie foarte mici și sunt preferate de cei care vor un model mai discret și simt disconfort atunci când pun o cască în interiorul urechii.

Așadar, există motive dincolo de design pentru care pe piața căștilor există o varietate destul de mare de produse. La momentul achiziționării unei perechi de căști, este necesar să ții cont de utilizarea pe care o vei da și cărei nevoi ți-ai dori să corespundă modelul ales.

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30