ԜĴŞĆ  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

Ôťë´ŞĆ contact@lumaudio.ro

Cum se folosesc castile bluetooth

Cum se folosesc castile bluetooth

C─â╚Ötile bluetooth sunt un accesoriu indispensabil pentru multe persoane, ├«n special pentru cei care ├«╚Öi petrec mult timp la telefon sau ascult├ónd muzic─â. Cu toate acestea, ele pot fi fragile ╚Öi se pot deteriora dac─â nu sunt ├«ntre╚Ťinute ├«n mod corespunz─âtor. Urm├ónd urm─âtoarele sfaturi despre cum se folosesc c─â╚Ötile bluetooth, po╚Ťi prelungi durata de via╚Ť─â a c─â╚Ötilor tale bluetooth ╚Öi te po╚Ťi bucura de aceea╚Öi calitate pe care o ofer─â pentru mai mult timp.

Conectare casti bluetooth la telefon

conectare casti bluetooth la telefon

Imperecherea castilor bluetooth cu telefonul este o procedură simplă, care poate fi efectuată într-un minut.

Pentru o împerechere casti wireless la telefon. Urmează pașii aceștia:

 1. Verific─â dac─â func╚Ťia Bluetooth este activat─â pe telefon. De obicei, aceasta poate fi activat─â din set─ârile telefonului, ├«n sec╚Ťiunea Conectivitate sau Bluetooth.
 2. Porne╚Öte c─â╚Ötile wireless. De obicei, acest lucru se face prin ap─âsarea ╚Öi men╚Ťinerea ap─âsat─â a butonului de alimentare timp de c├óteva secunde.
 3. Introdu c─â╚Ötile ├«n modul de asociere. Acest lucru se face, de obicei, prin ap─âsarea ╚Öi men╚Ťinerea ap─âsat─â a unui alt buton de pe c─â╚Öti.
 4. Caut─â c─â╚Ötile pe telefon. Odat─â ce c─â╚Ötile sunt ├«n modul de asociere, acestea vor fi afi╚Öate ├«n lista dispozitivelor Bluetooth disponibile.
 5. Selectează numele căștilor din lista dispozitivelor Bluetooth disponibile.
 6. Introdu codul PIN de asociere, dac─â este necesar.

Dacă procedura a fost efectuată corect, căștile wireless vor fi asociate cu telefonul. Acest lucru va fi confirmat de o notificare pe telefon.

Sfaturi pentru a conecta căștile wireless la telefon sau la televizor:

 • Asigur─â-te c─â telefonul ╚Öi c─â╚Ötile sunt apropiate unul de cel─âlalt, ├«n timp ce efectuezi procedura de asociere.
 • Dac─â nu g─âse╚Öti c─â╚Ötile ├«n lista dispozitivelor Bluetooth disponibile, asigur─â-te c─â acestea sunt ├«n modul de asociere(consulta manualul de utilizare pentru a vedea cum faci asta).
 • Dac─â e╚Öti rugat s─â introduci un cod PIN de asociere, acesta este de obicei inclus ├«n manualul de utilizare al c─â╚Ötilor.

În caz că vorbim despre o conectare casti bluetooth la laptop, PC sau alte device-uri, procedura este asemănătoare.

Dac─â ai probleme cu asocierea c─â╚Ötilor wireless la telefon, po╚Ťi consulta manualul de utilizare al c─â╚Ötilor sau po╚Ťi contacta produc─âtorul acestora.

Resetare casti wireless – cum procedezi?

Resetarea castilor Bluetooth este o opera╚Ťiune care poate fi necesar─â ├«n anumite situa╚Ťii, cum ar fi:

 • C├ónd c─â╚Ötile nu se mai conecteaz─â la dispozitivul t─âu.
 • C├ónd c─â╚Ötile au probleme de performan╚Ť─â, cum ar fi zgomot sau ├«nt├órziere
 • C├ónd dori╚Ťi s─â ╚Öterge╚Ťi informa╚Ťiile de asociere de pe c─â╚Öti

Procedura de resetare a castilor Bluetooth poate varia ├«n func╚Ťie de produc─âtor ╚Öi modelul de c─â╚Öti. ├Än general, urm─âtoarele sunt pa╚Öii de urmat:

 1. Deconectează căștile de la orice dispozitiv Bluetooth.
 2. Scoate căștile din carcasa de încărcare.
 3. Găsește butonul de resetare pe căști.
 4. Apas─â ╚Öi ╚Ťine ap─âsat butonul de resetare timp de c├óteva secunde.

├Än unele cazuri, poate fi necesar s─â ape╚Öi ╚Öi s─â ╚Ťii ap─âsat butonul de resetare ├«n timp ce ╚Ťii ap─âsat ╚Öi un alt buton, cum ar fi butonul de pornire.

Dup─â ce ai urmat ace╚Öti pa╚Öi, castile vor intra ├«n modul de resetare. Acest lucru va fi indicat de un LED care clipe╚Öte sau de un mesaj care apare pe dispozitivul t─âu Bluetooth. Odat─â ce c─â╚Ötile sunt ├«n modul de resetare, po╚Ťi asocia din nou c─â╚Ötile cu dispozitivul t─âu Bluetooth.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru resetarea castilor Bluetooth:

 • Dac─â ai o aplica╚Ťie de asisten╚Ť─â pentru c─â╚Öti, verific─â dac─â aceasta include o func╚Ťie de resetare.
 • Dac─â nu e╚Öti sigur cum sa resetezi castile, consult─â manualul de utilizare.

Aici po╚Ťi vedea un exemplu video despre cum pot fi resetate c─â╚Ötile bluetooth LUMAUDiO Gravity.

Cum se curata castile bluetooth

C─â╚Ötile pot fi cur─â╚Ťate dup─â fiecare utilizare pentru a preveni acumularea de murd─ârie ╚Öi praf, ce le pot deteriora. Iat─â c├óteva sfaturi despre cum s─â cure╚Ťi c─â╚Ötile bluetooth:

 • Deconecteaz─â-le: ├Änainte de a ├«ncepe procesul de cur─â╚Ťare, asigur─â-te c─â sunt deconectate de la dispozitivul bluetooth ╚Öi c─â sunt oprite.
 • Folose╚Öte o c├órp─â moale: Utilizeaz─â o c├órp─â moale ╚Öi uscat─â pentru a ├«ndep─ârta praful, urmele de degete ╚Öi murd─âria de pe suprafa╚Ťa c─â╚Ötilor. Pentru zonele mai greu accesibile, po╚Ťi folosi o perie cu peri moi.
 • Concentreaz─â-te pe zonele care sunt mai predispuse la acumularea de murd─ârie, cum ar fi difuzorul, microfonul ╚Öi butoanele.
 • Cur─â╚Ť─âtori speciali: Folose╚Öte solu╚Ťii de cur─â╚Ťare special formulate pentru aparate electronice.
 • Dup─â ce ai cur─â╚Ťat c─â╚Ötile , usuca-le cu o c├órp─â uscat─â.

Iat─â c├óteva lucruri de evitat atunci c├ónd cure╚Ťi c─â╚Ötile bluetooth:

 • Cu toate c─â ├«n oferta noastr─â vei g─âsi c─â╚Öti care sunt rezistente la ap─â, noi ├«╚Ťi recomand─âm s─â nu scufunzi c─â╚Ötile bluetooth ├«n ap─â.
 • Evit─â folosirea solven╚Ťilor puternici sau a lichidelor abrazive care pot deteriora suprafa╚Ťa c─â╚Ötilor.
 • Nu folosi peria de din╚Ťi sau alte obiecte ascu╚Ťite.

Cum se incarca castile bluetooth

incarcare casca bluetooth lumaudio action

C─â╚Ötile bluetooth trebuie ├«nc─ârcate la intervale regulate pentru a men╚Ťine bateria ├«n stare bun─â. Iat─â c├óteva sfaturi despre cum s─â ├«ncarci c─â╚Ötile bluetooth:

 • Folose╚Öte cablul de ├«nc─ârcare original.
 • ├Äncarc─â-le ├«ntr-un loc sigur, unde s─â nu fie expuse la lovituri sau socuri.
 • Dac─â nu folose╚Öti c─â╚Ötile bluetooth pentru o perioad─â lung─â de timp, ├«ncarc─â-le la fiecare c├óteva luni.

Ce s─â evi╚Ťi atunci c├ónd ├«ncarci c─â╚Ötile bluetooth:

 • Nu le ├«nc─ârca ├«ntr-un loc umed sau fierbinte.
 • De asemenea nu le ├«nc─ârca prea mult timp, pentru a prelungi durata de via╚Ť─â a bateriei lor. C├ónd sunt la 80-90% ├«╚Ťi recomand─âm s─â opre╚Öti ├«nc─ârcarea.

Verific─â oferta noastr─â pentru ├«nc─ârc─âtoare wireless, ├«n cazul ├«n care ai c─â╚Öti sau alte dispozitive cu aceast─â posibilitate, sau vezi ce baterie extern─â ╚Ťi s-ar potrivi.

Cum se depoziteaza castile bluetooth

cum se folosesc căștile bluetooth si cum se depoziteaza căștile bluetooth

C├ónd nu folose╚Öti c─â╚Ötile bluetooth, depoziteaz─â-le ├«ntr-un loc sigur, unde s─â nu fie expuse la lovituri sau socuri. Iat─â cum po╚Ťi face asta:

 • Depoziteaz─â c─â╚Ötile bluetooth ├«ntr-o cutie sau o pung─â moale. Majoritatea c─â╚Ötilor bluetooth vin cu o c─âsu╚Ť─â sau hus─â special─â pentru depozitare. Acesta este locul ideal pentru a le p─âstra c├ónd nu le folose╚Öti, deoarece ofer─â protec╚Ťie ├«mpotriva prafului, zg├órieturilor ╚Öi impactului accidental.
 • Nu depozita c─â╚Ötile bluetooth ├«n locuri fierbin╚Ťi sau umede. Evit─â depozitarea c─â╚Ötilor ├«n locuri expuse direct la soare sau umiditate excesiv─â. O zon─â r─âcoroas─â ╚Öi uscat─â este cea mai potrivit─â pentru a preveni deteriorarea componentelor electronice.
 • Evit─â ├«ncurcarea cablurilor: Dac─â vin ├«mpreun─â cu ni╚Öte cabluri, asigur─â-te c─â acestea sunt ├«ncol─âcite ├«n mod ordonat pentru a preveni ├«ncurcarea ╚Öi ruperea acestora.

Cum sa alegi castile bluetooth?

Te gandesti sa iti cumperi o pereche de casti sau vrei sa faci cadou un asemenea accesoriu? Pe pia╚Ť─â exist─â o varietate de modele de casti bluetooth, care difer─â ├«n func╚Ťie de o serie de factori, cum ar fi autonomia bateriei, versiunea de bluetooth, pre╚Ťul, rezisten╚Ťa la ap─â ╚Öi prezen╚Ťa sau absen╚Ťa anul─ârii zgomotului.

Autonomia bateriei castilor bluetooth

Unul dintre factorii cei mai importan╚Ťi de luat ├«n considerare atunci c├ónd alegi o pereche de casti bluetooth este autonomia bateriei. Dac─â vrei s─â le folose╚Öti pentru o perioad─â lung─â de timp f─âr─â a fi nevoie s─â le re├«ncarci, alege un model cu o autonomie de cel pu╚Ťin 6 ore. Daca asta te intereseaza cel mai mult la ele atunci iti recomandam topul nostru de casti bluetooth cu autonomie mare.

Versiunea de bluetooth a castilor wireless

Versiunea de bluetooth a castilor afecteaz─â calitatea sunetului ╚Öi distan╚Ťa maxim─â la care pot fi utilizate f─âr─â ├«ntreruperi. Versiunea 5.3 este cea mai recent─â ╚Öi ofer─â cea mai bun─â performan╚Ť─â.

Pre╚Ťul

Pre╚Ťurile castilor bluetooth variaz─â foarte mult, de la c├óteva zeci de lei la c├óteva sute de euro. Dac─â ai un buget limitat, po╚Ťi g─âsi modele de calitate la pre╚Ťuri accesibile.

Rezisten╚Ťa la ap─â a castilor wireless

Dac─â vrei s─â le folose╚Öti ├«n timp ce faci sport sau ├«n alte situa╚Ťii ├«n care exist─â riscul de a fi expuse la ap─â, alege un model rezistent la ap─â, cel pu╚Ťin IPX5.

Anularea zgomotului de fundal

Anularea zgomotului este o func╚Ťie care blocheaz─â zgomotul ambiental, astfel ├«nc├ót s─â te po╚Ťi concentra pe muzica sau pe apeluri. Dac─â tr─âie╚Öti ├«ntr-un ora╚Ö zgomotos sau dac─â vrei s─â ascul╚Ťi muzic─â ├«n timp ce c─âl─âtore╚Öti, anularea zgomotului poate fi o func╚Ťie foarte util─â. Pentru mai multe detalii despre aceast─â func╚Ťie, ├«╚Ťi recomand─âm articolul nostru despre casti bluetooth cu anulare a zgomotului.

Ghid de alegere a castilor bluetooth

Iat─â un ghid simplu care te poate ajuta s─â alegi perechea de casti bluetooth potrivit─â pentru tine:

 1. G├ónde╚Öte-te la modul ├«n care le vei folosi. Dac─â vrei s─â le folose╚Öti pentru o perioad─â lung─â de timp, alege un model cu o autonomie mare a bateriei. Dac─â vrei s─â le folose╚Öti ├«n timp ce faci sport sau ├«n alte situa╚Ťii ├«n care exist─â riscul de a fi expuse la ap─â, alege un model rezistent la ap─â.
 2. Decide-╚Ťi bugetul. Pre╚Ťurile castilor bluetooth variaz─â foarte mult, a╚Öa c─â este important s─â te stabile╚Öti un buget ├«nainte de a ├«ncepe s─â cau╚Ťi.
 3. Consider─â func╚Ťiile suplimentare. Dac─â vrei o func╚Ťie specific─â, cum ar fi anularea zgomotului, asigur─â-te c─â modelul pe care ├«l alegi o are.

Urmând aceste sfaturi, vei putea alege perechea de casti bluetooth potrivită pentru tine și nevoile tale.

Exemple de casti bluetooth bune

Iată câteva exemple de casti bluetooth care îndeplinesc diferite criterii:

 • Pentru autonomie mare: Sony WH-1000XM5, Apple AirPods Max, Sennheiser Momentum 3 Wireless
 • Pentru rezisten╚Ť─â la ap─â: Lumaudio Prestige, Jabra Elite 7 Active, Sony WF-1000XM4
 • Casti cu anularea zgomotului: Sony WH-1000XM5, Bose QuietComfort 45, LumAudio Prestige Pro
 • Casti bluetooth la pre╚Ť accesibil: Anker Soundcore Life P3, LUMAUDiO Gravity, Xiaomi Redmi Buds 3 Pro

Cât de mult rezistă castile bluetooth?

Durata de via╚Ť─â a c─â╚Ötilor Bluetooth poate varia ├«n func╚Ťie de mai mul╚Ťi factori, precum calitatea construc╚Ťiei, frecven╚Ťa utiliz─ârii ╚Öi modul ├«n care sunt ├«ntre╚Ťinute. ├Än general, c─â╚Ötile de calitate superioar─â, fabricate cu materiale durabile ╚Öi tehnologii avansate, au tendin╚Ťa de a rezista mai mult timp. ├Än mod obi╚Önuit, majoritatea c─â╚Ötilor Bluetooth de pe pia╚Ť─â sunt proiectate s─â ofere o durat─â de via╚Ť─â cuprins─â ├«ntre 2 ╚Öi 5 ani, cu condi╚Ťia unei utiliz─âri normale ╚Öi a ├«ngrijirii corespunz─âtoare.

Cu toate acestea, este important s─â acorzi aten╚Ťie factorilor precum bateria, care poate suferi uzur─â ├«n timp, afect├ónd autonomia c─â╚Ötilor. O ├«nc─ârcare dar ╚Öi o depozitare adecvat─â pot contribui semnificativ la men╚Ťinerea performan╚Ťelor pe termen lung ale c─â╚Ötilor Bluetooth. ├Änainte de achizi╚Ťie, verificarea recenziilor ╚Öi specifica╚Ťiilor tehnice ale produsului poate oferi o idee mai clar─â despre durabilitatea ╚Öi calitatea general─â a c─â╚Ötilor respective.

Ce se intampla daca se defecteaza definitiv castile bluetooth?

├Än cazul ├«n care c─â╚Ötile bluetooth se defecteaz─â definitiv, este important s─â le duci la un service autorizat pentru repara╚Ťii. ├Än unele cazuri, poate fi necesar s─â cumperi o pereche nou─â de casti. Lumaudio ofer─â garan╚Ťie 24 de luni a╚Öa c─â ├«nainte de a le arunca, nu uita s─â verifici dac─â ele se afl─â ├«nc─â ├«n garan╚Ťia primit─â de la comerciant sau produc─âtor. O pereche de c─â╚Öti bluetooth ├«ngrijite ╚Öi folosite cu aten╚Ťie ar trebui s─â reziste minim 3 ani.

Reciclarea castilor bluetooth

Reciclarea electronicelor
Reciclarea electronicelor

Odat─â ce c─â╚Ötile bluetooth ajung la finalul vie╚Ťii lor utile, este important s─â le reciclezi ├«n mod responsabil pentru a minimiza impactul asupra mediului. Iat─â cum po╚Ťi face acest lucru:

 • Verific─â cu produc─âtorul: Unele companii ofer─â programe de reciclare sau ├«╚Ťi pot furniza informa╚Ťii cu privire la modul corect de a recicla produsele lor electronice.
 • Centre de reciclare electronic─â: Caut─â centre specializate ├«n reciclarea echipamentelor electronice. Acestea au capacit─â╚Ťile necesare pentru a dezafecta ╚Öi recicla componentele ├«ntr-un mod ecologic. Noi recomand─âm clien╚Ťilor s─â foloseasc─â platforma Ecotic pentru a g─âsi cel mai apropiat centru corespunz─âtor.
 • Donare sau rev├ónzare: Dac─â sunt ├«nc─â func╚Ťionale, dar tu alegi s─â le ├«nlocuie╚Öti, po╚Ťi dona sau vinde c─â╚Ötile altor persoane care le pot folosi ├«n continuare.

├Än concluzie, ├«ntre╚Ťinerea corect─â a c─â╚Ötilor bluetooth este esen╚Ťial─â pentru a le men╚Ťine ├«ntr-o stare optim─â pe termen lung. Prin cur─â╚Ťare regulat─â, depozitare adecvat─â ╚Öi reciclare responsabil─â, nu doar c─â vei prelungi durata lor de via╚Ť─â, dar vei contribui ╚Öi la protejarea mediului ├«nconjur─âtor. Astfel, vei continua s─â te bucuri de sunetele preferate ├«n cea mai bun─â calitate posibil─â, f─âr─â griji ├«n ceea ce prive╚Öte starea c─â╚Ötilor tale bluetooth.

Las─â un r─âspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioad─â extins─â de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garan╚Ťie 2 ani

├Ä╚Ťi oferim garan╚Ťie 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contacteaz─â-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30

X