☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 lei

✉️ contact@lumaudio.ro

Cum transferi fisiere prin Bluetooth

Cum să transferi fișiere prin Bluetooth între dispozitive

Bluetooth este o tehnologie wireless care permite dispozitivelor să se conecteze între ele fără fir. Poate fi folosit pentru a transfera fișiere între dispozitive, cum ar fi fotografii, muzică și documente.

Transferă fișiere de pe un Telefon sau de pe o Tabletă

Transfer fișiere de pe un Telefon

Deschide aplicația de gestionare a fișierelor de pe dispozitivul tău. Aceasta poate fi numită Fișiere(Files), Explorer, Fișierele Mele(My Files) sau ceva similar. Pe Android Marshmallow sau versiuni mai recente, deschide aplicația Setări pentru a găsi managerul de fișiere.

iOS folosește AirDrop pentru transferuri de fișiere offline, care utilizează Bluetooth și Wi-Fi.

 1. Localizează și selectează fișierul sau fișierele pe care dorești să le transferi. Dacă vrei să trimiți mai multe simultan, menține apăsat pe fiecare fișier.
 2. Apasă pe butonul de distribuire (Share).
 3. Alege Bluetooth din lista opțiunilor de partajare. Dacă dispozitivele nu au fost împerecheate anterior, s-ar putea să dureze câteva secunde pentru a descoperi dispozitivul care urmează să primească fișierele.
 4. Dacă ți se solicită să activezi Bluetooth, fă-o acum urmând instrucțiunile de pe ecran.
 5. Apasă pe dispozitivul căruia dorești să îi transferi fișierele. Pe ecran va apărea un mesaj care indică „Trimiterea a N Fișiere către [dispozitiv]”.
 6. O notificare de transfer de fișiere va apărea pe dispozitivul care primește, arătând numele fișierului, dimensiunea și dispozitivul care trimite. Fereastra poate dispărea (fără a transfera nimic) dacă nu se întreprinde nicio acțiune în 15 secunde. Dacă se întâmplă asta, trimite din nou fișierele.
 7. Selectează Accept pe dispozitivul care primește pentru a descărca fișierele. Dacă celălalt dispozitiv este un computer, alege un dosar în care să salvezi datele.

Transferul fișierelor de pe un Computer

În timp ce macOS suportă transferuri Bluetooth, acestea sunt gestionate de AirDrop. Iată cum să trimiteți fișiere de pe un PC Windows pe un telefon Android:

 • Deschideți Exploratorul de fișiere și accesați folderul care conține fișierul pe care doriți să îl trimiteți.
 • Faceți clic dreapta pe un fișier sau selectați mai multe fișiere și apoi faceți clic dreapta pe unul dintre ele.
 • Selectați Send to Bluetooth File Transfer sau, în unele versiuni de Windows, Send to > Bluetooth device. Dacă utilizați Windows 11, alegeți Show more options după ce faceți clic dreapta pe fișier pentru a vedea opțiunea de trimitere.
Transfer fisiere prin Bluetooth de pe Windows PC
 • Selectați dispozitivul și apăsați Next pentru a începe transferul.
 • După câteva secunde, pe dispozitivul de recepție apare o notificare. Apăsați Accept pe acel dispozitiv pentru a primi fișierul.
 • Așteptați ca transferul să se finalizeze. În funcție de numărul de fișiere pe care le trimiteți și de dimensiunile lor, ar putea dura de la câteva secunde la câteva minute sau mai mult. Fișierele se vor salva în dosarul dumneavoastră de descărcări(Downloads).
Finalizare transfer Bluetooth de pe PC
 • Selectați Finish pe PC pentru a ieși din promptul de confirmare.

Câteva sfaturi legate de transferul de date prin Bluetooth

Pentru a obține cea mai bună viteză și rezultate, urmați aceste sfaturi:

 • Deconectați smartphone-urile, tabletele și computerele de alte dispozitive Bluetooth (de exemplu, difuzoare wireless sau căști bluetooth). Acest lucru va reduce interferența cu alte dispozitive și va îmbunătăți rata de transfer.
 • Unele dispozitive pot limita numărul de fișiere care pot fi transferate simultan, astfel încât poate fi necesar să transferați fișierele unul câte unul, mai degrabă decât în grupuri. Acest lucru va asigura că fiecare fișier are suficientă lățime de bandă.
 • Păstrați dispozitivele de trimitere și recepție aproape unul de celălalt cu o linie de vedere clară. Acest lucru va maximiza puterea semnalului Bluetooth și va reduce probabilitatea de interferențe.
 • Închideți alte aplicații până când toate fișierele au fost transferate. Transferul Bluetooth utilizează resurse de procesare, iar închiderea altor aplicații va oferi mai multă putere dispozitivului pentru a finaliza transferul.
 • Depanați dispozitivele dvs. Bluetooth dacă există probleme cu asocierea. Problemele de asociere pot împiedica transferul de fișiere. Verificați dacă dispozitivele sunt detectate corect și că sunt asociate corect.

Cum se activează Bluetooth?

Activare Bluetooth pe Android

pași activare Bluetooth Android

Pe telefoanele cu Android este foarte simplu de activat/dezactivat funcția Bluetooth.

 1. Mergeți la Setări(Settings), iar in bara de căutare scrieți Bluetooth.
 2. Dați click pe primul rezultat al căutării și veți fi redirecționat către pagina dedicată Bluetooth.
 3. Aici bifați sau debifați căsuța/butonul din dreptul cuvântului Bluetooth pentru a activa/dezactiva funcția.

Activare Bluetooth pe Windows 10

 1. Deschideți Setările. Puteți face acest lucru făcând clic pe butonul Start(Iconița de Windows), apoi pe pictograma roată dințată(Settings).
 2. Accesați Dispozitive(Devices) > Bluetooth & alte dispozitive (Bluetooth & other devices.)
 3. Activați Bluetooth. Comutatorul Bluetooth ar trebui să fie situat în partea de sus a paginii.

Dacă nu vedeți comutatorul Bluetooth, este posibil ca dispozitivul dvs. să nu aibă Bluetooth. Puteți verifica acest lucru în specificațiile dispozitivului sau pe site-ul web al producătorului.

Odată ce Bluetooth este activat, dispozitivul dvs. va fi detectabil de alte dispozitive Bluetooth din apropiere.

Activare Bluetooth Mac

 1. Faceți clic pe meniul Apple din colțul din stânga sus al ecranului.
 2. Din meniul Apple, selectați Preferințe sistem.
 3. În Preferințele sistem, faceți clic pe Bluetooth în bara laterală.
 4. Bifați caseta Bluetooth pentru a o activa.

Dacă Bluetooth este deja activat, caseta va fi bifată.

Activare Bluetooth iPhone

pași Activare Bluetooth pe iPhone
 1. Deschideți Control Center pe dispozitivul dvs. iOS. Dacă aveți un iPhone X sau o versiune ulterioară, glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. La modelele de iPhone mai vechi, glisați în sus. Pe iPad, glisați în jos din colțul din dreapta sus.
 2. Atingeți pictograma Bluetooth pentru a dezactiva Bluetooth.
 3. Veți vedea un mesaj că Bluetooth va fi deconectat până mâine. Atingeți pictograma Bluetooth pentru a activa din nou Bluetooth în orice moment.
Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30

X