☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 lei

✉️ contact@lumaudio.ro

Cum să beneficiezi de o încărcare rapidă a bateriei telefonului

Majoritatea utilizatorilor de telefoane mobile au făcut tranziția către smartphone. Aceste dispozitive atât de utile și complexe au luat cu asalt piețele din întreaga lume în ultimii ani. O lume fără smartphone-uri este greu de imaginat în prezent. Pare incredibil că în urmă cu aproximativ 15 ani oamenii nu se gândeau că vor putea utiliza astfel de device-uri în viața de zi cu zi. 

Cu toate acestea, chiar dacă au devenit esențiale pentru cei mai mulți dintre noi, telefoanele mobile inteligente încă au carențe. Ele au nevoie de baterie pentru a putea funcționa, iar bateria are nevoie de reîncărcare periodică. Există, totuși, mici trucuri prin care ai putea să obții o încărcare mai rapidă a bateriei telefonului tău. Află din acest articol cum trebuie să procedezi! 

incarcare rapida baterie

Cuprins:

  1. Cum obții o încărcare rapidă pentru o baterie de telefon
  2. Este posibilă încărcarea rapidă fără fir? 

Cum obții o încărcare rapidă pentru o baterie de telefon 

La fel ca orice dispozitiv care are nevoie de energie electrică pentru a putea funcționa, telefonul tău mobil dispune de o baterie. Același lucru se poate spune și despre alte device-uri extrem de utile în viața de zi cu zi. Poate fi vorba despre căști Bluetooth, ceasuri de tip smartwatch, dar și alte gadget-uri. Toate acestea funcționează cu ajutorul unei baterii. 

Din nefericire, bateria se consumă repede, de cele mai multe ori. Din fericire, ea se poate încărca mult mai repede decât se consumă. Pentru o încărcare rapidă a telefonului, ai nevoie atât de dispozitive de încărcare de cea mai bună calitate, cât și de aplicarea unor trucuri extrem de utile. Iată care sunt cele mai importante la care poți recurge, în funcție de impactul lor:

Încărcare rapidă pentru baterie, pe mod avion

Chiar dacă nu ai display-ul activat și nu utilizezi în mod activ telefonul, acesta consumă energie în permanență. Chiar și efortul de a menține la un nivel agreabil semnalul de rețea este unul solicitant pentru bateria ta. De altfel, cu cât semnalul este mai dificil de găsit, cu atât telefonul va depune mai mult efort pentru a-l găsi, consumând, astfel, mai multă energie. 

Pentru o încărcare rapidă a bateriei telefonului, este de preferat să treci dispozitivul pe modul avion. Acesta anulează orice conexiune la rețea și la internet. Aplicațiile nu se mai actualizează în fundal, iar încărcarea rapidă chiar va fi rapidă! Imediat după ce bateria ta a ajuns la un nivel acceptabil, poți scoate telefonul de pe mod avion și îți poți relua activitățile necesare, de data aceasta cu suficientă energie pentru dispozitiv. 

Închide complet telefonul

O variantă și mai radicală, dar care accelerează și mai mult procesul de încărcare este cea a închiderii complete a dispozitivului. În acest mod, absolut toate procesele necesare sistemului de operare se vor stopa, iar telefonul tău nu va face altceva în afară de a se încărca cu energie electrică. 

Poți recurge la această variantă dacă nu ai nevoie de telefon nici măcar pentru a verifica ora. Trebuie să știi, însă, că efortul depus de device-ul tău pentru a realiza o repornire completă este solicitant și poate consuma multă baterie. Este de preferat să deschizi telefonul cât acesta încă este conectat la încărcător.

Încarcă direct la priză

Un al treilea truc util este acela de a încărca telefonul direct la priză. Nu la PC, nu la laptop, nu la mașină. Tensiunea oferită de o priză este una optimă, iar încărcarea funcționează mult mai rapid și mai sigur. 

Folosește o baterie externa cu incarcare rapida

Cele mai eficiente baterii externe garantează și ele o încărcare rapidă și pot fi folosite cu succes pentru orice telefon. Acestea asigură un amperaj suficient pentru ca telefonul tău să dispună din nou, cât mai rapid, de o baterie la capacitate maximă. 

Folosește un cablu USB tip C pentru incarcare rapida

Cablul ales are o foarte mare importanță. Din ce în ce mai mulți producători își produc cabluri compatibile doar cu dispozitivele din gama lor. Astfel, folosind un alt cablu care nu este original, nu vei mai putea obține aceleași rezultate.

Cu un incarcator cu incarcare rapida

Dacă telefonul tău dispune din fabrică de opțiunea de încărcare rapidă, atunci pentru a beneficia de ea ai nevoie de un încărcător cu încărcare rapidă sau incarcator fast charge. Acestea sunt niște încărcătoare speciale cu putere mai mare. La fel ca la cabluri, și aici pot apărea probleme de compatibilitate, așa că ai grijă ce încărcător folosești.

Este posibilă încărcarea rapidă fără fir?

Incarcator Wireless LUMAUDiO®  GlassCore, dubla incarcare Fast Charge 15 W, incarcator wireless Samsung, iPhone, Huawei
Incarcator Wireless LUMAUDiO® GlassCore, dubla incarcare Fast Charge 15 W

O tehnologie modernă de încărcare a telefoanelor este cea prin încărcătoare wireless. Aceste dispozitive facilitează încărcarea smartphone-urilor fără a fi necesară conectarea unui cablu la telefoane. 

Tot ce trebuie să faci este să conectezi încărcătorul wireless la priză și să poziționezi telefonul pe suprafața acestuia. Avantajul principal este reprezentat de comoditate și de riscul mai mic al defectării încărcătoarelor, din cauza mișcărilor la care este supusă mufa care intră în telefon.

În plus, dispozitivele de încărcare wireless sunt dotate cu sisteme de protecție împotriva supraîncălzirii, a supraîncărcării și a scurtcircuitelor. O temere comună a utilizatorilor de smartphone-uri este cea a faptului că încărcarea rapidă a bateriei este imposibilă cu încărcătoare wireless. 

Acest lucru este fals, iar un încărcător wireless poate fi la fel de rapid precum unul obișnuit. Este, totuși, necesar să apelezi la soluții de calitate, precum cele disponibile pe Lumaudio.ro. Tot un mit este și acela conform căruia încărcarea rapidă afectează bateria.

Apelează la dispozitive de încărcare de calitate, de la furnizori serioși, iar telefonul tău va fi din nou gata să dea cel mai bun randament, în cel mai scurt timp posibil!

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30

X