Încărcare wireless - ce este, cum funcționează și de ce să o alegi | | Lumaudio

☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

✉️ contact@lumaudio.ro

Incarcator wireless Lumaudio GlassPAD cu incarcare rapida

Încărcare wireless – ce este, cum funcționează și de ce să o alegi

Încărcarea bateriei de la telefon fără încărcătorul clasic cu fir este un adevărat avantaj pentru fiecare persoană care are nevoie de libertate de mișcare. Tehnologia wireless a devenit extrem de populară în ultimii ani, datorită beneficiilor de care utilizatorii se bucură. De aceea, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu cele mai utile informații despre ce înseamnă încărcarea wireless. 

1. Setări încărcare wireless – cum să îți configurezi telefonul

Incarcator wireless Limitless Negru
Incarcator wireless LUMAUDiO Limitless

Trebuie să știi că nu toate telefoanele sunt compatibile cu un astfel de tip de încărcare. Această funcție wireless poate fi accesată doar de acele dispozitive care dispun de un standard de tehnologie ca cel Qi, acesta fiind și cel mai popular pe piață în acest moment. De asemenea, PMA și Rezence sunt două standarde asociate recent ce permit alimentarea mai multor device-uri la același încărcător, cu un transfer de mai mare de energie. 

Pentru a beneficia de încărcare wireless, tot ce trebuie să faci este să ai un dispozitiv care dispune de această funcție și să îl poziționezi pe suprafața platformei. În cazul anumitor modele de telefon, în aplicația de configurații și setări, se poate regăsi funcția „baterie”, de unde poate fi activată sau dezactivată încărcarea wireless. 

În cazul în care device-ul nu are un astfel de sistem încorporat, poți opta pentru adaptoare compatibile, kit-uri de încărcare wireless, husă specială de telefon sau să montezi o bobină de inducție sub carcasa lui.

2. Încărcarea bateriei fără încărcătorul clasic – ce înseamnă și cum se face

Pentru a înțelege cum se face încărcarea wireless sau inductivă, trebuie să cunoști tehnologia de la baza acesteia. Ea oferă un transfer de energie între platforma de încărcare și dispozitivul tău prin intermediul campului electromagnetic. Astfel, platforma are o bobină prin care circulă curent electric, iar telefonul are încă o bobină care îl primește și încarcă bateria. 

Dacă te-ai întrebat cum funcționează încărcarea wireless, este important să știi că are un principiu destul de simplu. Încărcătorul este conectat la priză, iar telefonul așezat pe suprafața lui, pentru a fi activată această funcție. De asemenea, o pereche de căști bluetooth, precum cele HiFi sau un smartwatch pot fi încărcate la fel de ușor. 

Standardul Qi este o interfață deschisă, care definește tehnologia wireless prin transferul direct de energie, fără a fi necesară folosirea unui fir.

3. De ce să optezi pentru încărcarea wireless

Există o mulțime de avantaje de care te poți bucura odată cu achiziționarea unui încărcător wireless. În primul rând, beneficiezi de o utilizare foarte comodă și ușor de integrat în stilul tău de viață sau activitățile zilnice, doar prin apropierea telefonului de suprafața platformei. De asemenea, mufa de încărcare și cablul original al dispozitivului sunt protejate, iar durata lor de viață crește considerabil. 

În al doilea rând, te bucuri de libertate de mișcare și nu ești dependent de o priză. Încărcarea este comodă, dar și sigură, deoarece îți protejează dispozitivul de eventuale scurt-circuituri. În plus, ai siguranța că nu vei rămâne niciodată fără baterie. 

Majoritatea încărcătoarelor wireless sunt fabricate din materiale premium și au o rezistență mare la căldură. Mai mult, pot recunoaște atunci când pe suprafața lor nu se află telefonul tău, ci alte obiecte străine metalice și nu pornesc încărcarea inutil. Fiecare model beneficiază de un design ergonomic, elegant și discret, fast charging și control inteligent. În plus, această tehnologie este accesibilă tuturor persoanelor care își doresc un plus de confort în viața lor. 

Așa cum este și normal, încărcarea wireless are și câteva dezavantaje. Principalul minus este faptul că pe piață există un număr restrâns de dispozitive compatibile. Mai mult decât atât, funcționează la distanțe mici, iar telefonul trebuie plasat cu precizie pentru ca procentajul bateriei să crească. Ai grija întotdeauna sa optezi pentru un model care să aibă funcția de control a temperaturii, pentru a evita supraîncălzirea dispozitivelor. 

Așadar, o astfel de tehnologie este un avantaj în viața fiecărei persoane și este important să ții pasul cu ea. Ia în considerare sfaturile și informațiile de mai sus și alege un încărcător wireless pe gustul tău!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Retur Gratuit 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online in fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30