Incarcarea wireless - ce este, de ce să o alegi și cum functioneaza | | Lumaudio

☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

✉️ contact@lumaudio.ro

Incarcator wireless Lumaudio GlassPAD cu incarcare rapida

Incarcarea wireless – ce este, de ce să o alegi și cum functioneaza

Încărcarea bateriei de la telefon fără încărcătorul clasic cu fir este un adevărat avantaj pentru fiecare persoană care are nevoie de libertate de mișcare. Tehnologia wireless a devenit extrem de populară în ultimii ani, datorită beneficiilor de care utilizatorii se bucură. De aceea, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu cele mai utile informații despre ce înseamnă încărcarea wireless, iar la final puteți vedea recomandarea noastră pentru un incarcator wireless.

Cum functioneaza incarcarea wireless?

Încărcarea wireless funcționează prin utilizarea câmpurilor electromagnetice pentru a transfera energia de la o sursă la un dispozitiv. Sursa de încărcare, numită încărcător wireless, emite un câmp electromagnetic care este absorbit de dispozitivul care trebuie încărcat. Dispozitivul are un circuit integrat special care transformă energia electromagnetică în energie electrică, care este apoi utilizată pentru a încărca bateria dispozitivului.

Tipuri de incarcare wireless

Există două tipuri principale de încărcare wireless: încărcarea inductivă și încărcarea rezonantă:

Încărcarea inductivă este cea mai comună formă de încărcare wireless. Aceasta utilizează două bobine de inducție pentru a transfera energia. O bobină este situată în încărcător, iar cealaltă este situată în dispozitiv. Când dispozitivul este plasat pe încărcător, cele două bobine creează un câmp electromagnetic care transferă energia de la încărcător la dispozitiv.

Încărcarea rezonantă este o formă mai eficientă de încărcare wireless. Aceasta utilizează două circuite rezonante pentru a transfera energia. Un circuit este situat în încărcător, iar celălalt este situat în dispozitiv. Când dispozitivul este plasat pe încărcător, cele două circuite creează un câmp electromagnetic care transferă energia de la încărcător la dispozitiv.

Setari incarcare wireless – cum să îți configurezi telefonul

Incarcator wireless telefon Lumaudio fast charge

Trebuie să știi că nu toate telefoanele sunt compatibile cu un astfel de tip de încărcare. Această funcție wireless poate fi accesată doar de acele dispozitive care dispun de un standard de tehnologie ca cel Qi, acesta fiind și cel mai popular pe piață în acest moment. De asemenea, PMA și Rezence sunt două standarde asociate recent ce permit alimentarea mai multor device-uri la același încărcător, cu un transfer de mai mare de energie. 

Pentru a beneficia de încărcare wireless, tot ce trebuie să faci este să ai un dispozitiv care dispune de această funcție și să îl poziționezi pe suprafața platformei. În cazul anumitor modele de telefon, în aplicația de configurații și setări, se poate regăsi funcția „baterie”, de unde poate fi activată sau dezactivată încărcarea wireless. 

În cazul în care device-ul nu are un astfel de sistem încorporat, poți opta pentru adaptoare compatibile, kit-uri de încărcare wireless, husă specială de telefon sau să montezi o bobină de inducție sub carcasa lui.

Încărcarea bateriei cu un incarcator wireless – ce înseamnă și cum se face

Incarcator wireless cu incarcare rapida

Dacă te-ai întrebat cum se folosește încărcarea wireless, este important să știi că are un principiu destul de simplu. Încărcătorul este conectat la priză, iar telefonul așezat pe suprafața lui, pentru a fi activată această funcție. De asemenea, o pereche de căști bluetooth sau un smartwatch, tablete sau chiar dispozitive medicale pot fi încărcate la fel de ușor.

Standardul Qi este o interfață deschisă, care definește tehnologia wireless prin transferul direct de energie, fără a fi necesară folosirea unui fir.

Viteza de încărcare wireless

Viteza de încărcare wireless depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul de încărcător wireless, puterea acestuia și distanța dintre dispozitiv și încărcător. În general, viteza de încărcare wireless este mai mică decât viteza de încărcare prin cablu.

Puterea încărcătorului wireless

Puterea unui încărcător wireless este măsurată în watti. Cu cât puterea este mai mare, cu atât viteza de încărcare este mai mare.

Încărcătoarele wireless moderne au o putere de până la 100 de wați. Cu toate acestea, majoritatea dispozitivelor electronice acceptă doar încărcarea la o putere de 5 sau 15 wați.

Distanța dintre dispozitiv și încărcătorul wireless

Distanța dintre dispozitiv și încărcător afectează, de asemenea, viteza de încărcare. Cu cât distanța este mai mică, cu atât viteza de încărcare este mai mare.

În general, distanța maximă recomandată între dispozitiv și încărcător este de 10 centimetri.

Cat de sigura este incarcarea wireless?

Pentru dispozitive

Încărcătoarele wireless folosesc câmpuri electromagnetice pentru a transfera energia către dispozitive. Aceste câmpuri sunt de intensitate mică, similare cu cele generate de rețelele Wi-Fi sau de telefoanele mobile.

Studiile au arătat că expunerea la câmpuri electromagnetice de intensitate mică nu are efecte adverse asupra sănătății. Prin urmare, încărcarea wireless nu prezintă riscuri pentru dispozitive.

Pentru utilizatori

Încărcătoarele wireless sunt concepute pentru a fi sigure pentru utilizatori. Acestea sunt dotate cu protecții împotriva supraîncălzirii și a supratensiunii.

În plus, încărcătoarele wireless sunt conforme cu standardele de siguranță internaționale.

De ce e buna incarcarea wireless?

Incarcare wireless telefon

Există o mulțime de avantaje de care te poți bucura odată cu achiziționarea unui încărcător wireless. În primul rând, beneficiezi de o utilizare foarte comodă și ușor de integrat în stilul tău de viață sau activitățile zilnice, doar prin apropierea telefonului de suprafața platformei. De asemenea, mufa de încărcare și cablul original al dispozitivului sunt protejate, iar durata lor de viață crește considerabil. 

În al doilea rând, te bucuri de libertate de mișcare și nu ești dependent de o priză. Încărcarea este comodă, dar și sigură, deoarece îți protejează dispozitivul de eventuale scurt-circuituri. În plus, ai siguranța că nu vei rămâne niciodată fără baterie. 

Majoritatea încărcătoarelor wireless sunt fabricate din materiale premium și au o rezistență mare la căldură. Mai mult, pot recunoaște atunci când pe suprafața lor nu se află telefonul tău, ci alte obiecte străine metalice și nu pornesc încărcarea inutil. Fiecare model beneficiază de un design ergonomic, elegant și discret, fast charging și control inteligent. În plus, această tehnologie este accesibilă tuturor persoanelor care își doresc un plus de confort în viața lor. 

Dezavantajele incarcarii wireless

Așa cum este și normal, încărcarea wireless are și câteva dezavantaje. Principalul minus este faptul că pe piață există un număr restrâns de dispozitive compatibile. Mai mult decât atât, funcționează la distanțe mici, iar telefonul trebuie plasat cu precizie pentru ca procentajul bateriei să crească. Ai grija întotdeauna sa optezi pentru un model care să aibă funcția de control a temperaturii, pentru a evita supraîncălzirea dispozitivelor. 

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale incarcarii wireless este viteza de încărcare. Incărcarea wireless este, în general, mai lentă decât încărcarea prin cablu. Acest lucru se datorează faptului că energia electrică trebuie să treacă prin mai multe medii pentru a ajunge la dispozitivul mobil.

Un alt dezavantaj al incarcarii wireless este că poate fi mai puțin eficientă din punct de vedere energetic decât încărcarea prin cablu. Acest lucru se datorează faptului că o parte din energie este pierdută în timpul transferului de energie.

În cele din urmă, incarcarea wireless poate fi mai scumpă decât încărcarea prin cablu. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele care suportă incarcarea wireless sunt, în general, mai scumpe decât cele care nu o suportă.

Cu toate astea, o astfel de tehnologie este un avantaj în viața fiecărei persoane și este important să ții pasul cu ea. Ia în considerare sfaturile și informațiile de mai sus și alege un încărcător wireless pe gustul tău!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Perioadă extinsă de Retur 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

Suport online în fiecare zi

Contactează-ne Luni - Vineri intre orele 9:30 - 17:30