Cele mai des intalnite specificatii ale castilor wireless - LUMAUDiO

☎️  0753156923

Transport GRATUIT pentru comenzile peste 300 Ron

✉️ contact@lumaudio.ro

Cele mai des intalnite specificatii ale castilor wireless

Alegerea celor mai bune căști wireless poate fi anevoioasă. Dincolo de preț și design sunt atâția termeni care pot să te încurce. Află care sunt cele mai des întâlnite specificații la căștile de ultimă generație si ce presupune fiecare dintre ele. Vei putea decide apoi mult mai bine care sunt căștile care se potrivesc nevoilor tale:

Anulare zgomot (noise cancelling) pasivă sau activă

Căști bluetooth Auto
Căști bluetooth LUMAUDiO Auto

Până de curând, cele mai multe căști beneficiau doar de o izolare pasivă. Adică, doar aceea izolare care o oferă felul în care acestea iau contact cu urechea. Cea mai buna izolare pasivă o ofera castile OVER EAR, care au cupe mari cu burete generos și căștile IN EAR, care astupă canalul auditiv și nu lasă zgomotele din exterior să pătrundă.

Izolarea externă activă a fost prima data adoptată de căștile mari cu conexiune Bluetooth. Multe dintre acestea sunt prevăzute cu un buton adițional care îți oferă posibilitatea să decizi dacă vrei sau nu să asculți zgomotele din exterior. Cu alte cuvinte, ai control asupra momentelor în care vrei să te deconectezi complet și să te afunzi în muzica ta preferată.

De curând acest proces a fost adoptat și pentru căștile IN EAR, printr-o tehnologie mai nouă. Acum există opțiunea anulării de zgomot active și prentru căștile mici, Bluetooth.

Rezistente la apă (waterproof)

Casti bluetooth Lumaudio MusicDOT
Căști bluetooth LUMAUDiO MusicDOT

Între căștile care sunt cu adevarat rezistente la apă, există diferite grade de rezistență, evaluate cu o norma denumita IPX (Ingress Protection) de la 0 la 8. Deși la o notare între 1-3 putem vorbi de o rezistență ușoară la picături de apa pentru un timp foarte scurt, abia de la IPX4 încolo putem să spunem că un dispozitiv este cu adevarat rezistent la apă. Cu cât nivelul tinde mai mult către IPX8 (rezistență la mai mult de 1m adâncime), cu atât este mai bine. Majoritatea căștilor disponibile pe piață au însă un nivel între IPX4 și IPX7.

Microfon (cu microfon incorporat sau atașat)

Căști bluetooth Auto
Căști bluetooth LUMAUDiO Auto

Sunt deja puține modelele de căști care nu vin cu microfon. Diferența dintre ele este dată de felul în care este atașat microfonul. Există și modele cu microfonul atașat printr-un plastic flexibil care ajută microfonul să fie fixat catre gură. Aceste modele sunt în principal cele folosite pentru call-center-uri sau căștile pentru gaming. În cazul căștilor cu fir, pentru telefon, microfonul vine atașat pe unul din firele căștilor, undeva în zona gurii. Cele mai multe și mai noi modele au însă microfonul incorporat. Acesta este direcționat către gură, este suficient de puternic să capteze sunetele vocii și uneori este prevazut și cu filtre speciale care ajută la eliminarea zgomotelor de fond.

Limitare de volum

Căști bluetooth cu limitare volum
Căști bluetooth cu limitare de volum

Limitarea de volum este o opțiune de dorit pentru căștile folosite de copii. Ascultarea la volum ridicat și pentru perioade îndelungate poate afecta auzul, mai ales urechile delicate ale celor mici. Pentru a înlătura orice ispită de a asculta muzica excesiv de tare în căști, mulți părinți optează pentru căști cu această opțiune specială.

Durata de viață a bateriei

Căști bluetooth Supreme
Căști bluetooth LUMAUDiO Supreme

Autonomia căștilor depinde atât de capacitatea bateriei încorporate în fiecare dintre căști cât și capacitatea cutiei de reîncărcare. În mod normal, autonomia unor căști wireless poate varia între 2 și 6 ore, iar durata depinde de utilizarea ei. Un volum ridicat tinde să consume bateria mai repede. Cu toate astea, chipurile de ultimă generație sunt mult mai eficiente și ajută la economisirea bateriei.

Cutia de reîncărcare a căștilor are o capacitate variabilă și poate porni de la câțiva mAH, la capacități mult mai mari de mii de mAH. În termeni pe înțelesul tuturor, înseamnă că are capacitatea să reîncarce căștile ăi de până la 10 ori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Livrare Rapidă în 24 ore

Livrăm în 48h în afara Bucureștiului

Retur Gratuit 30 zile

Încearcă produsele noastre fără grijă

Garanție 2 ani

Îți oferim garanție 24 de luni

100% Plată Sigură

Ramburs/ Plată online/ Transfer bancar